У рамках кримінального провадження за фактом крадіжки слідчі та оперативники Уманського районного управління поліції спільно з поліцейськими сектору поліцейської діяльності селища Маньківка провели санкціонований обшук у помешканні 69-річного чоловіка.

Про це інформує Сектор комунікації поліції Черкаської області, передає ChesnoNews.

У ході обшуку поліцейські виявили чотири предмети схожих на гранати, з них три РГД – 5 та одна DM-51, а також запали до них, постріл гранатометний ВОГ та підривник з маркуванням RGM. Також у чоловіка виявили два польові монітори та шість предметів зв’язку – схожих на радіостанції. Набої різного калібру у кількості 68 штук та три магазини до автоматичної зброї.

Вилучені речові докази направили на дослідження у Черкаський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС. Зловмисника затримали в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України.

Дії чоловіка кваліфікували за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. За процесуального керівництва Уманської окружної прокуратури чоловікові оголосили про підозру. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту у нічний час доби.

Йому загрожує позбавленням волі на строк від трьох до семи років. Слідство триває.