До поліції надійшло повідомлення від 51-річної жительки села Вʼязівок, яка повідомила, що на її подвір’я пізно ввечері зайшов невідомий чоловік, кинув гранату у кущі та зник у невідомому напрямку. На щастя небезпечний предмет не здетонував.

Про це інформує Сектор комунікації поліції Черкаської області, передає ChesnoNews.

На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група, кінолог із службовою собакою та вибухотехніки. До обстеження території долучили молодшого інспектора кінолога сержанта поліції Володимира Дударко спільно  із службовою собакою Сільвою, яка спеціалізується на пошуці вибухових речовин і зброї.

Під час огляду прилеглої території поліцейська собака швидко зорієнтувалась та відшукала небезпечний вибуховий пристрій. Боєприпас поліцейські вилучили та направили на експертизу.

Проведеними оперативно розшуковими заходами, правоохоронці встановили та відшукали чоловіка, який кинув гранату на подвір’я заявниці. Ним виявився 31-річний раніше судимий черкащанин.

На даний час поліцейські з’ясовують звідки порушник взяв вибуховий пристрій.

За даним фактом слідчим відділом Звенигородського відділу поліції відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.