На Черкащині відзначили учнів, які на відмінно опанували предмет «Захист України» та пройшли вишкіл.  Цьогоріч відмінники захисту України –  це 62 школярі Черкащини.

Мотивувальні відзнаки їм вручив очільник області Ігор Табурець разом із головним сержантом ЗСУ, воїном-кіборгом Олександром Кутнім.

–  Ці хлопці і дівчата – це нове покоління українців, – наголосив очільник області.- Діти, які знають ціну нашої свободи та незалежності, які на власні очі бачать приклади справжнього героїзму та гідності.  Дякую кожному за наполегливість у навчанні та патріотизм!

Нагадаємо, вручення цієї відзнаки започатковано на Черкащині ще у 2015 році. Відтоді такі мотивувальні нагороди вже отримали понад 700 школярів. Традиційно відзнаку вручають  учням 10-11 класів закладів загальної середньої освіти та учням І-ІІ курсів закладів професійно-технічної освіти, які за період навчання досягли найкращих результатів у вивченні предмета „Захист України“ за результатами семестрового, річного оцінювання та виконання програмових нормативів на 12 балів.