У застосунку для смартфонів ChatGPT з’явилася можливість здійснювати пошук в інтернеті через пошуковик Bing. Таку можливість у використанні чатбота на основі штучного інтелекту компанія OpenAI відкрила для передплатників ChatGPT Plus.

Для активації функції «Перегляд» (Browsing) потрібно перейти до розділу «Нові функції» у налаштуваннях програми, обрати модель «GPT-4» та «Перегляд за допомогою Bing». Функція працює у додатках ChatGPT як для iOS, так і для Android.

В OpenAI заявили, що функція веб-перегляду особливо актуальна для запитів, пов’язаних із поточними подіями та іншою інформацією, яка «виходить за межі вихідних навчальних даних [ChatGPT]». Коли перегляд вимкнено, знання ChatGPT обмежені 2021 роком.

Обмеження пошукових можливостей ChatGPT лише Bing не дивує. Бізнес-мотивація очевидна — OpenAI тісно співпрацює з Microsoft, яка інвестувала в стартап понад 10 мільярдів доларів, але Bing — далеко не найкращий з усіх пошукових систем, йдеться у публікації TechCrunch з цього приводу.

Зазначено, що ще в 2011 році аналіз виявив, що Bing потенційно несправедливо обслуговує більше результатів, пов’язаних із Microsoft, ніж посилань Google. Нещодавно Стенфордське дослідження продемонструвало, що найпопулярніші результати пошуку Bing містять «тривожну» кількість дезінформації.