Він був мужнім, досвідченим і незламним. Проте рашисти підло вбили його в полоні в Оленівці. Сьогодні Черкаси провели в останню путь воїна з великої літери, заступника командира полку «А30В», підполковника Дмитра Букарьова («Білотура»).

Про це інформує Черкаський міський голова Анатолій Бондаренко, передає ChesnoNews.

Дмитро Євгенович народився у Черкасах, закінчив школу №11. Після цього за направленням Черкаського приладобудівного заводу отримав вищу освіту у Балтійському державному технічному університеті, де проходив навчання на військово-морській кафедрі. Свою другу вищу військову освіту Дмитро отримав вже у Національному університеті оборони України імені Івана Черняховського. Працював на «Фотоприладі» інженером-конструктором.

Проходив службу в СБУ, потім працював на підприємствах м. Черкаси на різних посадах: інженера, начальника служби безпеки, журналіста. А коли розпочалася російсько-українська війна, у 2014 році пішов добровольцем на фронт. 8 років він віддав захисту України, виховав багато молодих «азовців». Для своїх військових побратимів був взірцем і найкращим товаришем.

24 лютого Дмитро Букарьов зустрів у Маріуполі. «Азовсталь», полон, Оленівка та загибель під час жорстокого теракту, вчиненого росіянами. Йому був 51 рік…

Він назавжди залишиться прикладом патріота, воїна, чоловіка. І назавжди житиме в наших серцях. Завдяки таким, як Дмитро, Україна і досі вільна і незалежна.

Вічна слава Герою! Назавжди в строю! Щирі співчуття усім, хто знав і любив Дмитра Букарьова.