Вирушаєте на довгоочікуваний відпочинок, у термінове відрядження чи сімейну подорож? Тоді вам знадобиться список корисних речей, які точно мають бути під рукою для комфортного та безпечного проведення часу поза домом.

12 важливих речей для тих, хто вирушає у подорож

Неодмінно покладіть до валізи наступне:

  1. Повербанк. Зовнішній акумулятор дозволяє залишатися на зв’язку далеко від розеток. З його допомогою можна зарядити смартфон, планшет, смартгодинник, відеореєстратор.
  2. Рюкзак. Якщо на вас чекають тривалі піші прогулянки, носити в руках важку сумку чи портмоне — не найкраща ідея. Зручна альтернатива — місткий жіночий рюкзак або чоловіча модель кольору хакі.
  3. Безпровідні навушники. У громадському транспорті надокучливі сусіди — не рідкість. За допомогою бездротової гарнітури можна слухати у подорожі улюблену музику, а не чиїсь плітки. Можна також заздалегідь дізнатися, скільки коштують дитячі навушники, та вирішити питання, чим зайняти малюка в дорозі.
  4. Кросівки. Виберіть найзручнішу модель зі своєї взуттєвої колекції, особливо якщо ходите багато й довго. А ось нову пару кросівок краще залишити вдома: вони можуть натерти ноги.
  5. Фумігатор. У будь-якій країні світу вам можуть надокучати небезпечні комахи, від звичних комарів і мошок до отруйних тропічних павуків. Фумігатор допоможе прогнати непроханих гостей і почуватися в безпеці.
  6. Сонцезахисні окуляри. Ви здивуєтеся, але вони потрібні не тільки на пляжі в Туреччині чи Таїланді, а й на гірськолижному курорті. Яскраве сонце відбивається від снігу, сліпить і не дає орієнтуватися в просторі.
  7. Іригатор. Багато подорожей (наприклад, туристична вилазка на природу) передбачають відсутність звичних побутових зручностей. Іригатор допоможе стежити за гігієною порожнини рота навіть далеко від умивальників і душових кабін.
  8. Подушка-комір. М’який виріб з ортопедичним ефектом, що підтримує шию та голову, допоможе розслабитися та якісно відпочити в найекстремальніших умовах, чи то ночівля в наметі, чи то нічний переїзд в автобусі.
  9. Похідна аптечка. Навіть якщо на вас чекає відпочинок у цивілізованій країні, де лікарі та аптеки доступні на кожному кроці, важливо мати під рукою препарати першої необхідності. До них належить знеболювальні, жарознижувальні, протизапальні та антигістамінні медикаменти.
  10. Термокухоль. Його можна використовувати як для гарячих напоїв на кшталт чаю чи кави, так і для звичайної питної води. Маючи під рукою термокухоль з улюбленим напоєм, можна влаштувати обід у будь-якому місці або зігрітися під час тривалої вуличної екскурсії.
  11. Вакуумний пакунок для одягу. Ви будете здивовані, скільки речей може поміститися в один пакет, з якого пилососом видаляється зайве повітря. Це дає змогу компактно пакувати валізу.
  12. Мініпраска. Недорогий і компактний девайс стане в пригоді, щоб мати охайний вигляд у будь-яких умовах. Мініпраски часто працюють від вбудованих акумуляторів, що дуже зручно у поїздках.

Бажаємо вдалого відпочинку!