Золото та світовий рекорд. Черкаські  атлети продемонстрували майстерність на міжнародній арені. У складі збірної України вони здобули низку нагород Чемпіонату світу з параатлетики-2023. Мова йде про Романа Данилюка, Олександра Дорошенка та Максима Коваля.

Про участь у змаганнях і підготовку до Паралімпійських ігор вони розповіли на брифінгу в медіацентрі ОВА.

Як зауважив тренер спортсменів Іван Кирдода, легкоатлети внесли потужний вклад у кошик нагород збірної України. Зокрема, в перший день змагань Олександр Дорошенко посів четверте місце в метанні спису. Данилюк Роман отримав  першість у змаганнях зі штовхання ядра. А Максим Коваль виборов золоту медаль та встановив новий рекорд світу у штовханні ядра.

–  Попереду у спортсменів Паралімпійські ігри-2024, – розповів Іван Кирдода. – Тренування вже розпочалися. Працюємо ще інтенсивніше.

Як розповіли спортсмени, увагу під час тренувань зосереджують на удосконаленні навичок, працюють злагоджено,  відчувається командний дух.

– Змагання – це завжди відповідально, – зауважив Максим Коваль. – А надто зараз. Представляти сьогодні нашу країну на світовій арені – ще відповідальніше. Маємо зробити все на максимум.

Заступник очільника області Олександр Шамрай зауважив, попри виклики часу, в області роблять все можливе, аби підтримувати та розвивати спортивну галузь. Нині в регіоні працює 35 спортивно дитячо-юнацьких шкіл. Їхні вихованці за 6 місяців цього року уже здобули низки нагород на змаганнях різних рівнів.