За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Черкаської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно чоловіка, який ґвалтував малолітню доньку своєї співмешканки, а також примушував дівчинку до участі у створенні дитячої порнографії (ч. 4 ст. 152, ч. 6 ст. 152, ч. 4 ст. 301-1, ч. 1 ст. 301-1 КК України).

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

За даними слідства, 43-річний уродженець м. Харків, який у зв’язку з початком повномасштабного вторгнення рф на територію України разом з родиною переїхав на Черкащину та проживав в одному з сіл Золотоніського району, упродовж січня – лютого 2023 року вчиняв дії сексуального характеру по відношенню до 9-річної падчерки. Крім того, у ході досудового розслідування з’ясовано, що вітчим примусив дівчинку до участі у створенні продукції порнографічного характеру. Чоловік зняв відео на камеру мобільного телефону дитини та переслав його на власний телефон без мети збуту чи розповсюдження. Відповідно до висновку експертизи зазначене відео належить до продукції порнографічного характеру.

Наразі зловмисник перебуває під вартою. У разі доведення вини чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічне позбавлення волі.