У День пам’яті загиблих захисників України Укрпошта організувала мовчазне спецпогашення нової поштової марки «Вічна памʼять». Захід відбувся біля Стіни памʼяті полеглих у російсько-українській війні, що пролягає вздовж муру Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря в столиці.

Нову марку офіційно ввів в обіг та погасив штемпелем «Перший день» генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський. На знак глибокої поваги до воїнів, які віддали життя на полі бою, він поклав соняхи до меморіалу, вшанував загиблих хвилиною мовчання. Саме ці квіти є символами пам’яті в новітній історії нашої держави, а соняшникові поля під Іловайськом у 2014 році стали останніми в житті військових.

Тираж поштової марки — 500 000 екземплярів. Номінал  — 12, 00 грн (відповідіє тарифу на пересилання непріорітетного простого листа вагою до 50 г у межах України) + 3, 00 грн (додатковий номінал, призначений для відрахування на благодійні цілі). До марки випущено конверт «Перший день». Ціна маркового аркуша — 75 грн.

Ескіз до марки та конверту «Перший день» створено заслуженим художником України Олегом Шуляком (2016 р.). У поштовій марці використано особливий спосіб перфорації — складнокомбінований.

Відсьогодні поштовий набір можна придбати у відділеннях Укрпошти по всій країні, в офіційному інтернет-магазині та на маркетплейсах eBay і Amazon.