Регулярний денний сон сприяє відновленню сил та збільшенню об’єму мозку, вважають британські дослідники. Однак незрозуміло, чи це захищає від розвитку деменції або хвороби Альцгеймера.

За даними Sleep Health, збільшення об’єму мозку завдяки денному сну відбувається, але воно невелике — досягає в середньому 15 куб см. Але й це суттєво, адже з віком мозок може скорочуватись протягом трьох-шести років. Це означає, що збільшення обсягу мозку допомагає уповільнити процес старіння.

Такого висновку дійшли вчені Університету Коледжу Лондона, вивчивши дані людей віком 40–69 років. Всіх їх розділили на дві групи: на тих, хто має генетичну схильність до дрімоти, та тих, хто не має такої особливості. Були виключені ті, хто часто спить протягом дня через проблеми зі здоров’ям. Тим часом метою дослідження було визначення впливу дрімоти на мозок здорових людей.

Воно показав, що здоровий післяобідній сон сприяє невеликому збільшенню об’єму мозку, що уповільнює старіння. Однак, на думку експертів, такий сон не повинен тривати понад 30 хв.