Від початку повномасштабної війни з російським ворогом Головне управління Національної поліції в Черкаській області втратило десять поліцейських. Вони заслуговують бути незабутими.

Про це інформує Відділ комунікації поліції Черкаської області, передає ChesnoNews.

На фасаді будівлі ГУНП в Черкаській області є меморіальна дошка на честь загиблого начальника поліції області, 42-річного полковника поліції Михайла Куратченка. Він загинув у Херсоні 7 грудня 2022 року.

На Чигиринщині у Тіньківському закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів відкрили меморіальну дошку пам’яті усіх випускників закладу, які віддали своє життя за свободу України, серед яких, капітан поліції Прудкий Олег Вікторович – старший інспектор 4-го відділу з проведення спеціальних операцій управління «КОРД» ГУНП в Черкаській області. Спецпризначенець загинув 22 травня 2022 року.

У відділі поліцейської діяльності міста Монастирище відкрили меморіальну дошку у пам’ять загиблому поліцейському Періжку Вадиму Руслановичу. Він працював тут на посаді помічника чергового сектору реагування патрульної поліції міста Монастирище. Поліцейський трагічно загинув 7 грудня 2022 року, виконуючи бойове завдання в Херсонській області.

У кінологічному центрі ГУНП в Черкаські області встановлена меморіальна дошка капітану поліції Ненаді Сергію Васильовичу – старшому інспектору-кінологу з пошуку вибухових речовин і зброї.

Наразі поліцейськими Головного управління Національної поліції в Черкаській області ініційоване звернення до Черкаської міської ради про облаштування площі та меморіалу на вулиці Надпільній, поруч із ГУНП, на честь всіх правоохоронців, які загинули захищаючи Україну за часи її незалежності. Відтак поліція Черкащини зможе проводити усі відкриті заходи, складати Присягу чи вшановувати пам’ятні дати разом із черкащанами.

Зараз це питання перебуває на розгляді топонімічної комісії.