За процесуального керівництва прокурорів Черкаської окружної прокуратури повідомлено про підозру голові однієї з обласних організацій у пособництві заволодінню чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем та видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 191, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України).

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

За даними слідства, підозрюваний, обіймаючи посаду керівника обласної громадської організації, будучи службовою особою, на виконання злочинної домовленості з директором іншого приватного підприємства, сприяв йому у незаконному заволодінні державним майном, а саме адміністративною будівлею, що розташована в м. Черкаси, шляхом підробки документів про її відчуження, внаслідок чого державі в особі Фонду Державного майна України завдані збитки на суму майже 250 тис. грн.

Наразі підозрюваного відсторонено від обійманої посади.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснюють слідчі слідчого відділу Черкаського РУП ГУНП в Черкаській області, за сприяння Управління СБ України в Черкаській області.