Центр потужного південного циклону сьогодні, 26 листопада, на 13 годину знаходиться південніше Одеси, має дві системи атмосферних фронтів і в південних регіонах України вже наробив чимало лиха.

Про це розповів начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань, передає ChesnoNews.

Траєкторія переміщення цього вихору – від гирла Дніпра, через Нікополь, м. Дніпро, на північний схід, несучи із собою штормову погоду! Складні погодні умови охоплять більшість областей України.

У низці областей, у тому числі у Черкаській, діє помаранчевий рівень небезпеки через негоду!

Зараз всі метеостанції Черкаської області, крім Жашкова, вже відмічають сильний сніг, хуртовини і сильний північно-східний вітер до 15-17 м/с. Видимість у опадах погіршена до 500 м.

На Черкащині особливо складно буде сьогодні ввечері та найближчої ночі – інтенсивність опадів посилиться, рвучкий вітер сягатиме штормових значень 17-22 м/с, місцями до 25 м/с. Хуртовини, снігові замети, на дорогах ожеледиця.

Після проходження циклону прогнозується зниження температури повітря до 5-7 морозу, тому «стратегам» із прибирання доріг та тротуарів розраховувати, що сніг швидко розтане – не варто, снігова каша підмерзатиме, буде слизько.

На зменшення інтенсивності небезпечних явищ чекаємо лише у понеділок вдень.

Будьте уважними і обережними!