Попри негоду, війну і повітряні тривоги, триває регулярний Чемпіонат України з футболу. 3 грудня в рамках 16-го туру VBET Ліги ФК ЛНЗ Черкаси в Одесі зустрічався з місцевим «Чорноморцем».

Через повітряну тривогу початок матчу затримався на пів години.

Гравці ЛНЗ активно розпочали поєдинок. Вже на другій хвилині матчу небезпечного удару по воротах одеситів зі штрафного завдавав Віталій Бойко. Як завжди гостро попереду діяли Олексій Хобленко, Сергій Шестаков і Геннадій Пасіч, надійно в обороні – Назарій Муравський і Максим Ковальов, впевнено диригував грою Сергій Рибалка. “Моряки” в свою чергу намагалися гостро контратакувати.

В середині першого тайму гра вирівнялась, додалося багато позиційної боротьби в центрі поля. Команди намагалися розігрувати м’яч “до вірного”, але відкрити рахунок в першому таймі так і не вдалося.

Другий тайм розпочався з атак ЛНЗ, і вже на 52-й хвилині рахунок в матчі відкрив Олексій Хобленко.

Після забитого голу черкасці продовжували контролювати хід гри, а одесити намагалися будь-що зрівняти рахунок. І на 75-й хвилині господарям поля це таки вдалося: після подачі зі штрафного Андрій Штогрін проштовхнув м’яча у ворота ЛНЗ.

На 83-й хвилині Владислав Наумець в контратаці “протягнув” м’яч через пів поля і з 15-ти метрів пробив мимо Данила Варакути, вивівши ЛНЗ вперед.

В заключні хвилини матчу гравці “Чорноморця” влаштували справжню навалу на ворота Германа Пенькова, та надійно в обороні діяли гравці ЛНЗ.

А на останній доданій хвилині матчу ефектну крапку в грі поставив Денис Олійник. Впевнена перемога черкаської команди.

3 грудня 2023 року. Чемпіонат України-2023/2024. VBET Ліга. 16 тур. Одеса. Стадіон «Чорноморець».

«Чорноморець» Одеса – ЛНЗ Черкаси – 1:3 (0:0)

Голи: А. Штогрін, 75 – О. Хобленко, 52; В. Наумець, 83; Д. Олійник, 90+4

Попередження: О. Кузик, 48; З. Бадібанга, 86 – Н. Муравський, 16; О. Хобленко, 52; В. Бойко, 90+1

«Чорноморець»: Варакута, Путря (К), Салюк, Єрмаков, Брагару, Васильєв (Хадіда, 89), Кузик, Шпорн, Штогрін, Бадібанга, Ієде (Бойчук, 72)

Запасні: Пірожок, Шевченко, Ситников, Гучек, Ухань

ЛНЗПеньков, Стасюк, Муравський, Ковальов, Насонов, Рибалка, Калюжний (Наумець, 65), Бойко (К), Шестаков (Олійник, 90), Пасіч (Савін, 77), Хобленко (Прядун, 65)

Запасні: Самойленко, Хамелюк, Тарасенко, Тищенко, Копил, Селін, Банада, Лопирьонок

Олег Устименко