22 березня у Черкасах на базі освітньо-культурного Гончаренко центру проведуть зустріч з відомим поетом, драматургом та перекладачем Олексієм Юріним. Подія відбудеться під егідою Українського Інституту Книги в межах Національного тижня читання поезії 2024.

Як зазначають організатори, черкасці зможуть насолодитися виступом Олексія Юріна, поспілкуватися та дізнатися більше про творчість та досвід визначного представника української літературної сцени.

«Олексій Юрін — не лише відомий поет, автор семи поетичних збірок, а й талановитий перекладач оперних арій, прози та поезії. Він є учасником багатьох міжнародних та національних літературних фестивалів, працював з театрами та філармоніями України», — діляться у Гончаренко центрі Черкаси.

Зустріч із письменником відбудеться у п’ятницю, 22 березня, о 19:00 за адресою бул. Шевченка, 234 (Гончаренко центр Черкаси). Для участі всіх охочих закликають реєструватися за посиланням.

Всеукраїнська акція «Національний тиждень читання. Тиждень поезії» відбудеться з 16 до 24 березня. Впродовж цього тижня відзначатимуть роль поетів і поетичного слова в культурі, особливо під час війни. Тема тижня поезії — «Дім», а гасло – «Ріки незмінно течуть додому», що є рядком із вірша сучасної української поетки Ірини Шувалової.