У Черкасах відбувся фінал дитячого літературно-музичного фестивалю “Поезія Тараса Шевченка – скарб української душі”, який був приурочений до 210-річчя від дня народження Великого Кобзаря.

Про це інформує пресслужба ЧМР, передає ChesnoNews.

У заході взяли участь 53 дошкільні навчальні заклади міста, на фінальному етапі виступили вихованці 13 садочків. Діти віком від 4 до 6 років декламували вірші, співали пісні та виконували музично-театральні постановки, присвячені творчості Тараса Шевченка.

Відвідали захід і Черкаський міський голова Анатолій Бондаренко, заступниця міського голови Анастасія Чубіна, секретар Черкаської міської ради Юрій Тренкін, представники Департаменту освіти та депутат міської ради Араік Мкртчян.

“Для мене Тарас Шевченко – це символ любові до України, символ віри. Тому, дякую всім учасникам за їхню любов до української культури. Це свідчить про те, що Шевченківська спадщина й досі жива, вона глибоко йде корінням у серця українців, навіть наймолодших. Надзвичайно вражений щирістю та талантами наших діток”, – сказав міський голова Анатолій Бондаренко.

Заступниця міського голови Анастасія Чубіна також подякувала за організований фестиваль: “Велика подяка організаторам, вихователям, батькам та, звісно ж, юним учасникам за те, що бережете й шануєте пам’ять про Великого Кобзаря. Тарас Шевченко – це не просто поет, це символ української душі, а його творчість має надзвичайну вагу для нашого народу.”

Маленькі черкасці отримали солодкі подарунки, квитки на безкоштовний сеанс у кінотеатрі, а від депутата Черкаської міської ради Араіка Мкртчяна – безкоштовний транспорт для поїздки на екскурсію.

Крім того, Анатолій Бондаренко вручив подяки міського голови завідувачам дошкільних навчальних закладів за їхню сумлінну працю та вагомий внесок у розвиток дошкільної освіти міста та формування у дошкільників патріотичних почуттів.