Тільки у травні школи громади зібрали понад 50 тисяч на бойові обладунки для односельців, що захищають країну, на придбання РЕБ та виготовлення дронів.

– Ми завжди беремо активну участь у допомозі нашим мужнім захисникам. Незважаючи на повітряні тривоги, наші учні організували чергову благодійну акцію у вигляді ярмарку. У ньому взяла участь уся школа – і, крім смаколиків, гостей ярмарку вражали творчі виступи, які підготував кожен клас, – зазначає заступниця директора з виховної роботи Вергунівського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ст. Наталія Головко. – Виручені з ярмарку 20050 грн ми передали нашому випускнику, військовому капелану Володимиру Педьку, що збирає кошти на придбання РЕБа для наших хлопців – і таким чином ми також долучилися до цього збору.

– Ми провели травневий ярмарок «Україна в обіймах Бога та ЗСУ», який приурочили до Дня героїв, – розповідає педагог-організаторка Червонослобідського ЗЗСО І-ІІІ ступенів № 2 Лілія Кісарова. – Зібрали 8000 гривень, які ми плануємо передати – від учнівського самоврядування школи – плануємо передати родині воїна, випускника нашого закладу, син якого теж у нас зараз навчається. Ми постійно, щомісяця, проводимо такі акції – і всі зібрані благодійні кошти спрямовуємо на допомогу батькам наших учнів на передовій.

– Це вже третій наш благодійний ярмарок за цей рік, – констатує директорка Хутірського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів  Алла Сербіна. – Зібрані кошти спрямовуємо щоразу на нову актуальну потребу для ЗСУ – докладали до зборів на зарядну станцію, антени для дронів, плетіння сіток. А цього разу ми зібрали 11830 гривень, які плануємо передати нашому односельцю, що придбав обладнання і виготовляє боєзаряди для дронів.

Оксана Савіцька