Міністерство соціальної політики презентувало модель розміщення фронт-офісів у регіонах, яка значно полегшить подачу документів для оформлення соціальних виплат.

Про це Міністр соціальної політики України Юлія Соколовська заявила під час пресконференції “Презентація програмного комплексу “Соціальна громада” та результати моделювання мережі фронт-офісів, які наблизять соціальні сервіси до мешканців ОТГ”.

“Наша мета – максимальна легкість і доступність соціальних сервісів для українців. Саме тому ми запроваджуємо модель фронт-офісів – центрів, в яких люди можуть подати документи на оформлення соціальних виплат та послуг. Суть фронт-офісу – територіальна доступність до людини – в перспективі такі послуги будуть надаватися в кожній ОТГ. На розвиток фронт-офісів в регіонах ми передбачили 150 млн грн у 2020 році”, – зазначила Юлія Соколовська.

За словами Міністра, мешканці більше 70% новостворених ОТГ країни не мають змоги швидко поруч з домом подати документи, їм часто доводиться їхати 20-70 км “в район” для отримання адміністративних послуг соціального характеру. Існуюча мережа ЦНАПів та фронт-офісів не охоплює у межах 10 км радіусу 12 млн населення. Тому міністерство пропонує відкривати фронт-офіси в усіх ОТГ та готове за кошти Світового Банку сприяти забезпеченню їх комп’ютерною технікою для підсилення спроможності громад щодо розвитку цих сервісів.