Мер Черкас Анатолій Бондаренко у неділю ввечері виступив зі зверненням до містян через ситуацію із коронавірусом.

У відеозверненні, який міський голова опублікував у Фейсбуці, він розповів про наступні кроки у боротьбі з небезпечним вірусом.

Зокрема, він зазначив, що вже завтра о 10:00 збереться спеціальна комісія з надзвичайних ситуацій, яка розгляне подальші заходи безпеки. Серед таких – закриття в місті закладів громадського харчування і розважальних центрів.

– Я буду рекомендувати закрити всі розважальні заклади, зокрема торгові центри, крім продуктових магазинів і аптек. Прошу жителів Черкас обмежити пересування містом, обмежити спілкування, – сказав мер. – Розумію, що бізнес втрачатиме кошти, ми працюємо, щоб частково компенсувати це. Зокрема, змінимо певний загальний податок.

Черкащан, які повернулися з-за кордону, він попросив самоізолюватися. Також він запевнив, що стан таких людей контролюватимуть особливо.

Бондаренко повідомив, що працівники виконавчого комітету переходять у режим дистаційної роботи. Також він анонсував закрите засідання міськради, на якому депутати мають розподілити кошти міського бюджету. На час епідемії їх спрямовуватимуть на боротьбу з вірусом.

– Ми зупиняємо всі платежі, щоб сконцетрувати якомога більше ресурсу, щоб закупити медикаманти, обладнання, підготуватися, – сказав Бондаренко.

Опубліковано Анатолієм Бондаренком Неділя, 15 березня 2020 р.