Із суботи, 21 березня, в Черкасах зупиняється громадський транспорт. Відтепер у місті курсуватимуть лише спеціальні рейси, які доставлятимуть людей на роботу та з роботи. Зокрема, йдеться про близько семи тисяч медичних працівників.

Таке рішення ухвалила комісія з надзвичайних ситуацій та техногенної безпеки.

За словами міського голови Анатолія Бондаренка, рішення ухвалено, зокрема, й через те, що після обмежень Уряду щодо довезення не більше 10 людей медпрацівники і працівники стратегічних підприємств не змогли дістатися вчасно до роботи.

Як зазначила заступниця мера Людмила Бордунос, у місті буде виведено всі тролейбуси, наявні у КП “Черкасиелектротранс”. За спецрейсами вони курсуватимуть із 6:00 до 9:30 ранку, а також з 15:30 до 20:00. “Через таке навантаження немає можливості, щоб громадський транспорт обслуговував інших людей”, – сказала Бордунос.

Вона також зазначила, що медпрацівників впускатимуть у тролейбуси за спеціальними посвідченнями. “Медпрацівників перевозитимуть спеціальні тролейбуси з написом спецрейс і червоним хрестом. Для них обов’язкові наявність маски, рукавичок і головне – посвідчення. Не пускатимуть до тролейбусів медпрацівників, у яких немає посвідчень. У разі перевезення людини, яка не має посвідчення, зупиняється повністю транспорт, на керівника КП, і на водія накладається штраф, а також забороняється подальший рух тролейбуса”, – зазначила заступниця мера.