20 березня поліцейські, із залученням фахівців ДСНС та експертів вибухотехнічної служби провели низку санкціонованих обшуків на території Черкас, за місцем мешкання 59-річного чоловіка та за місцем зберігання зброї. У якості схованки для зброї чоловік використовував власний гараж.

Про це розповідає пресслужба Національної поліції України в Черкаській області.

У результаті проведених заходів поліцейські вилучили гранати Ф-1 та РГД-5, дев’ять пістолетів різних марок зі спорядженими магазинами до них, гвинтівку та  пістолет-кулемет Шпагіна. Також було вилучено складові частини (стволи, штики, ударно-спусковий механізм із курком, затвори) та понад півтори тисячі набоїв різного калібру.

zbr_02

За вказаним фактом розслідується кримінальне провадження за статтею 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Зловмисника затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про повідомлення йому про підозру та обрання міри запобіжного заходу.

В межах кримінального провадження оперативники УСР та слідчі будуть встановлювати канали походження зброї та можливі канали її збуту.

Слідство триває.