Ватутінська міська лікарня поповнилась сучасною наркозно-дихальною станцією. Прилад, яким медики користувалися до цього, давно застарів.

Про це розповідає ВіЧе, передає ChesnoNews.

– У старому апараті треба було ретельно вимірювати дозування наркозу, – розповів директор лікарні Віктор Табачишин. – Якщо десь помилитися, у пацієнта могли бути ускладнення. Тобто, все залежало від самого лікаря. В новій станції такого немає. Він сам моніторить всі необхідні дані.

Станція вже встигла врятувати життя самої лікарні, пояснює Табачишин.

– Старий прилад не проходив за нормами в НСЗУ, – каже головний медик. – І там сказали, що не фінансуватимуть відділення хірургії. А це 200 тисяч гривень щомісяця. Для нас це суттєва сума. Без неї лікарня могла б припинити існування. Тому новий прилад врятує не тільки пацієнтів, а й наш заклад.

Нардеп Сергій Нагорняк, який подарував лікарні апарат, каже, що навіть не підозрював, наскільки важливим для медзакладу є прилад. Аби купити станцію, яка коштує понад півмільйона гривень, депутату довелось обійти не одного спонсора.

– Кілька разів зривалися переговори зі спонсорами, – продовжує Нагорняк. – Але таки 2 компанії допомогли: це «Укренерго» та первинна профспілкова організація Кременчуцького лінійного виробничого управління магістральних газопроводів. До речі, «Укренерго» нещодавно вже допомогла придбати прилад для Тальнівської лікарні.

Депутат пообіцяв придбати для лікарні також хірургічний стіл.