Слідчі ТУ ДБР у Києві повідомили про підозру т.в.о. начальника одного з відділів та двом оперуповноваженим Черкаського районного управління поліції ГУНП в Черкаській області.

Про це інформує пресслужба ТУ ДБР, передає ChesnoNews.

Встановлено, що 5 лютого 2021 року громадянин разом зі своїм братом та товаришем перебували в гаражі одного з гаражних кооперативів у м. Городище, звідки правоохоронці насильно доставили його до сектору поліції для допиту щодо крадіжки, яку вони розслідували.

Під час допиту затриманий громадянин категорично заперечував свою провину. Після відмови у наданні показань, двоє старших дільничних офіцерів поліції, які прибули до відділку поліції, почали бити чоловіка залізним стільцем. Потерпілому вдягали кайданки та завдавали удари руками, ногами та шлангом від вогнегасника, а також пластиковою пляшкою з водою по різних частинах тіла.

У цей час співробітник поліції впродовж декількох годин спостерігав за катуванням чоловіка, якого били залізним стільцем та душили шлангом у службовому кабінеті, а ще двоє працівники дізнавшись побиття громадянина не повідомили керівнику. Так, вони приховали злочин та не надали необхідної допомоги потерпілому.

Внаслідок побиття постраждалий отримав тілесні ушкодження у вигляді забою м’яких тканин обличчя, голови та спини, травматичного видалення зубів верхньої щелепи.

Таким чином, троє працівників поліції Черкаської області підозрюються у катуванні, насильницькому зникненні та приховуванні злочину (ч. 1 ст. 127, ч. 1-2 ст. 146-1, ч. 1 ст. 396 КК України). Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

Наразі вирішується питання відсторонення вказаних правоохоронців від займаних посад та обрання запобіжних заходів.

Нагадаємо, що 7 лютого 2021 року слідчі ДБР вже оголосили двом старшим дільничним про підозру у катуванні (ч. 2. ст. 127 КК України).