Нещодавно 30 безробітних мешканців Тальнівщини закінчили курси цільового призначення за навчальною програмою «Безпека праці при виконанні сільськогосподарських робіт», які проводилися на базі Державного професійно – технічного навчального закладу «Черкаський центр Міністерства аграрної політики та продовольства України». Навчання відбувалося на замовлення місцевих аграріїв, адже підвищення рівня знань працівників з питань безпеки праці – необхідна умова у напрямку запобігання аварійних ситуацій та травматизму на підприємстві.

Про це інформує Тальнівська районна філія ОЦЗ, передає ChesnoNews.

Організація професійної підготовки та підвищення кваліфікації працівників – один з напрямків співпраці Тальнівської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості з місцевими агропромисловими підприємствами.

Під час навчання слухачі ознайомились з основними положеннями та вимогами щодо безпеки праці під час експлуатації сільськогосподарської техніки, основами електробезпеки та пожежної безпеки, а також пригадали принципи надання першої допомоги потерпілим у разі виникнення нещасних випадків.

Після завершення навчання, відповідно до укладених договорів з роботодавцями – замовниками, усі безробітні вже працевлаштовані до місцевих аграріїв.

Слід зазначити, що загалом, з початку року на замовлення роботодавців сільськогосподарської галузі навчалася 61 особа, що складає 95% від загальної чисельності безробітних, які проходили професійне навчання.