До Дня донора в Черкасах презентували виставку світлин відомого фотографа Ігоря Єфімова. Автор показав серію портретів, які зробив 14 червня у центрі крові. Упродовж дня йому вдалося відзняти понад 200 людей, що прийшли на донацію. Цей проект він реалізував спільно з Biopharma Plasma Черкаси. Усі роботи представлені на огляд на другому поверсі обласного драматичного театру.

Про це розповідає пресслужба ЧМР, передає ChesnoNews.

Серед портретів на світлинах – і міський голова Черкас Анатолій Бондаренко. Донором він став відносно нещодавно: коли йому, як очільнику міста, довелося першому прийняти виклики, пов’язані з пандемією Covid-19. Тоді й прийшло рішення здати плазму крові. Поштовхом до цього стало бажання допомогти тим, хто цього потребує.

«Відповідальність за мешканців Черкас, за їх здоров’я і життя, і бажання допомогти  – ось що рухає мною у таких моментах», – підкреслює Анатолій Васильович.

Поза тим, мер Черкас відвідав і урочистості до Міжнародного дня донора та нагородив міськими відзнаками цих відважних та небайдужих людей.

«Усіх об’єднує найголовніше – бажання допомогти. Кожна здача крові – це врятоване життя, – коментує він. – Дякую всім донорам за те, що долучається до цієї благородної та важливої справи».

Під час урочистостей він за вагомий внесок у благородну справу порятунку життів відзначив подяками активістів громадської ініціативи «Асоціація молодих донорів Черкащини» (до слова, її засновника, депутата Сергія Шмиголя визнали Почесним донором), організації «Сімей дітей з інвалідністю – синдромом Дауна та іншими генетичними порушеннями «Сонячні діти Черкащини», «Молодь про право», студентських рад Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького та Черкаського державного технологічного університету, колектив Ротарі Клубів «Черкаси-центр», «Черкаси» та «Черкаси-International».