Президент України Володимир Зеленський повідомив, що підписав указ, який передбачає підвищення мінімального розміру заробітної плати для медичних працівників. Однак таке підвищення, як випливає зі слів президента, може статися лише в 2022 році.

«Важливий указ президента України, що має просту суть, встановлює орієнтир мінімального рівня оплати праці для медиків: не менше ніж 13,5 тисяч гривень для середнього медичного персоналу і не менше ніж 20 тисяч гривень для лікарів», – заявив Зеленський 18 червня під час виступу до Дня медика, який у Facebook транслював Офіс президента, передає ChesnoNews.

За словами Зеленського, спільно з урядом і парламентом він планує зробити «все, щоб ці суми були не лише на папері».

Президент додав, що Кабінет міністрів почав готувати проект бюджету на 2022 рік, і висловив сподівання, що уряд врахує дані з його указу при формуванні бюджету.

«І лікар, і медсестра, весь медперсонал, рятуючи життя, не мають думати, як вижити самим. Країна має забезпечити гідну мотивацію своїм медикам, інакше це зроблять інші країни», – сказав президент.

За словами Зеленського, нинішній указ стане одним із кроків на шляху збільшення зарплат медикам, доки вони не стануть справедливими.