Підприємці Черкас готові підтримати підрозділи територіальної оборони міста.

Про це сьогодні йшлося на нараді за участю першого заступника міського голови Черкас Сергія Тищенка і секретаря міської ради Юрія Тренкіна, передає ChesnoNews з посиланням на пресслужбу ЧМР.

Зокрема, благодійний фонд «Черкаси проти коронавірусу-19» готовий переформатувати свою діяльність і працювати на благо територіальної оборони.

«У нас є бажання профінансувати першочергові потреби територіальної оборони і захистити містян у випадку надзвичайної ситуації», – наголосив Роман Діскант.

«Цивільні схеми розробки проєктно-кошторисних документів, виділення і освоєння державних коштів у випадку надзвичайної ситуації не спрацьовують, оскільки тендерні процедури розтягуються в часі на кілька місяців. Зараз чекати немає коли. Тому підприємці Черкас готові підставити плече і виділити кошти, – відзначив Юрій Тренкін. – Міська влада готова максимально оперативно включити в роботу підприємства й організації, які теж можуть допомогти».

Основна увага учасників наради була приділена першочерговим потребам для забезпечення підрозділів територіальної оборони і захисту містян.

«Лише на пальне для автомобілів нам треба щомісяця майже 300 тисяч гривень, – відзначив голова територіальної оборони області Анатолій Стуженко. – Крім того, маємо терміново відремонтувати й облаштувати спеціальні приміщення, придбати спеціальне обладнання, пов’язки з розпізнавальною символікою загонів тероборони».

«До чергового засідання сесії 24 лютого ми маємо розуміти перелік першочергових потреб територіальної оброни і забезпечення життєдіяльності міста на випадок надзвичайних ситуацій, – сказав перший заступник міського голови Черкас Сергій Тищенко. – До 22 лютого на засідання виконавчого комітету мають бути підготовлені всі відповідні документи, що дасть можливість депутатам на сесії проголосувати про виділення субвенції територіальній обороні».