Президент України Володимир Зеленський звернувся до нації на другий ранок війни з Російською Федерацією. За його словами, за цю добу українці проявили справжній героїзм у боротьбі з ворогом.

Про це йдеться у зверненні президента, передає ChesnoNews.

За словами президента, ворожі сили о 4:00 ранку продовжили завдавати ракетних ударів по території України.

“Вони кажуть, що цивільні об’єкти для них не мішень – це брехня. Насправді вони не розрізняють, в яких районах діють. Під російськими ударами як вчора, так сьогодні знаходяться як військові, так й цивільні. Мета цієї атаки – тиск на українців. Я наголошую, не просто на владу – на всіх українців”, – підкреслив Зеленський.

Він зазначив, що українські захисники й захисниці України не дали ворогові здійснити вторгнення на територію нашої держави.

“Українці демонструють справжній героїзм. Всі напрямки ворога зупинили, йдуть бої. Атака Росії продовжується з розрахунку, що наші сили будуть втомлені, але ми не втомлені”, – сказав Зеленський.

Він додав, що сили протиповітряної оборони захищають українське небо настільки, наскільки це можливо. Проте російським військам вдалось потрапити у житловий будинок в Києві.

“Авіація ворога підло діє в жилих кварталах, у тому числі в столиці. Жахливі вибузи у ранішньому небі над Києвом, бомбардування, улучення житловий будинок, пожежа – все це нагадує перший напад на нашу столицю у 1941 році”, – сказав президент.