У Смілі хочуть ввести нову систему оплати за проїзд у громадському транспорті. Мова йде про електронний квиток. Щоправда, ця ідея, поки що, знаходиться лише на стадії обговорення.

Про це заявив міський голова Сміли Сергій Ананко у ефірі 7 липня, передає ChesnoNews з посиланням на Сміла.City.

Ідея ввести електронну систему оплати за проїзд у Смілі нині знаходиться на стадії обговорення. «Ми зустрічаємося з представниками фірми «SMART-TICKET TECHNOLOGY» для обговорення можливості впровадження системи електронного квитка в Смілі. В Черкасах ця система у комунальному транспорті  запрацювала. Ми також хочемо перейняти досвід та попрацювати в цьому напрямку. У нас є питання щодо пільгових перевезень, обліку пільговиків, видачі квитків, обліку пасажиропотоку. Будемо опрацьовувати питання введення системи електронного квитка та електронного обліку пасажиропотоку в місті», – розповів Сергій Ананко.

Електронний квиток — це оплата за проїзд у громадському транспорті за допомогою спеціальної електронної картки, через телефон чи термінал. Пасажир оплачуватиме проїзд не безпосередньо водію, а через встановлений в автобусі валідатор. Поповняють електронну картку в місцях її продажу, через інтернет чи у платіжних терміналах.

Використання електронного квитка не дасть змогу водію збирати «чорну» готівку. Це ще й значно спростить їх роботу, адже не треба буде відволікатися на збирання грошей з пасажирів. Електронний квиток також допоможе вести чіткий облік пасажирів та пільговиків.