Цього року до Умані Черкаської області на святкування Рош га-Шана прибули близько 23 тисяч паломників-хасидів. Українські поліцейські впоралися із завданням з забезпечення безпеки й порядку, та вже повернулися додому.

Про це інформує Сектор комунікації поліції Черкаської області, передає ChesnoNews.

За охорону громадського порядку в місті Умань, під час перебування хасидів, відповідав зведений загін українських правоохоронців з-поміж працівників центрального апарату Нацполіції, Головного управління Національної поліції в Черкаській області, стройових підрозділів, фахівців вибухотехнічної служби, кінологів, поліції діалогу, працівників міграційної поліції, співробітників батальйону поліції особливого призначення, Управлінь патрульної поліції, медиків, працівників ДСНС, Служби безпеки України, військовослужбовців Національної гвардії України та прикордонної служби.

Протягом двох тижнів понад 600 працівників поліції з Дніпропетровської, Одеської, Вінницької, Київської, Кіровоградської, Рівненської, Полтавської, Хмельницької та Черкаської областей несли службу у посиленому режимі. Поліція здійснювала супровід територією держави автобусів, на яких прибували паломники.

Правоохоронці працювали цілодобово, охороняючи правопорядок та забезпечуючи безпеку громадянам. Для оперативного реагування на всі події, під час святкування Рош га-Шана працював міжвідомчий оперативний штаб.

За час проведення заходів до органів поліції надійшло 109 повідомлень про події, пов’язані з перебуванням на території Черкаської області паломників-хасидів.

Всього було відкрито 12 кримінальних проваджень. Виявлено 28 адміністративних правопорушень та складено більш як 10 протоколів за ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) КУпАП, а також поліцейські склали 11 протоколів за порушення порядку здійснення валютних операцій та винесли 13 постанов за вчинення інших адмінправопорушень.

Наразі, зведений загін повернувся додому, залишивши охороняти спокій міста своїм уманським колегам.