Чумацький шлях не повністю вивчений фахівцями. Згідно з даними нового дослідження, у нашій галактиці може бути лише 1% планет земного типу, придатних для життя. При цьому 80% потенційно населених планет майже повністю покриті сушею. Ще 19% майже всі покриті водою. Їх часто називають океанічними світами.

Про це пише Space, передає ChesnoNews.

Тілман Спон із Міжнародного інституту космічних наук у Швейцарії прокоментував результати спостережень. Вони показують, що практично неможливо знайти планету, яку можна назвати майже ідеальною версією Землі. Імовірність розвитку цього варіанта вкрай низька. Вчений зазначив, що об’єктів, які можуть бути схожими на нашу планету, лише менше 1%. Точних даних немає, тому цифру можна назвати лише припущенням.

На думку вчених, на Землі досягнуто фактично ідеального балансу суші та океанів — 30% і 70%. На більшості ж кам’яних світів відбулося зрушення цих величин у бік збільшення або суші, або океанів.

Моделювання планет, які можуть бути придатні для життя і є водними або наземними світами, продемонструвало, наскільки кліматичні умови аналогічні земним. Також вчені дізналися про рівень відмінностей у земних форм життя на Землі. Надалі фахівці мають намір продовжити подібне моделювання, щоб отримати більше інформації.

Міжнародна група вчених зафіксувала раніше дві нові екзопланети, які є суперземлями. Це скелясті об’єкти, які за масою більші за Землю, але менші за Нептун, який розташований у нашій Сонячній системі. Відкриті планети обертаються навколо червоного карлика. Його рівень температурних показників становить половину Сонця. Один із них перебуває в зоні життя і становить особливий науковий інтерес, адже там може бути атмосфера і навіть життя.