Останніми днями здалося ніби пора золотої осені на Черкащині закінчилася. ЇЇ сонячне світло наче розчинилося в похмурих сутінках. Погоду контролювали атлантичні циклони, достатньо глибокі та інтенсивні, саме такими і славиться Північна Атлантика у перехідний період. Вони зумовили дощі різної інтенсивності, різке зниження температурного фону та поривчастий вітер.

Про це інформує начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань, передає ChesnoNews.

У вихідні та на початку наступного тижня переважатиме західно-східний перенос повітряних мас, а це значить, що будуть надходити порції зігрітого Гольфстрімом вологого атлантичного повітря. Тому відчутно потеплішає. Може навіть виникнути ілюзія “бабиного літа”.

Циклони прокладатимуть свої шляхи більш північним маршрутами, проте їх атмосферні фронти у нашому регіоні вноситимуть у погоду елемент нестабільності. Тому у неділю очікуємо рясні дощі.

Завтра без опадів. Вночі та вранці місцями туман. Вітер південний 5-10 м/с. Температура вночі 0-5º тепла, вдень 8-13º тепла.

У неділю дощ. Температура вночі 3-8º тепла, вдень 9-14º.

Понеділок – без істотних опадів. Температура вночі 3-8º тепла, вдень 13-18º.

25-26 жовтня без опадів. Температура вночі 6-11º, вдень 11-16º.

За попередніми розрахунками, у кінці місяця корективи у погодні умови «внесе» антициклон, тому, за ясної погоди, спостерігатимуться значні перепади температури. Вночі при проясненнях не виключені «мінуси». Температура вдень не перевищуватиме +10º.