За процесуального керівництва прокурорів Черкаської обласної прокуратури за підозрою у збуті психотропної речовини – амфетамін затримано 5 місцевих жителів (ч. 1, ч. 2 ст. 307 КК України).

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

Під час досудового розслідування проведено оперативні закупки психотропної речовини, яку затримані збували на території однієї з громад Черкаського району.

У ході проведених обшуків виявлено та вилучено порошкоподібну речовину білого кольору, розфасовану у фольгові згортки, речовину рослинного походження зеленого кольору у пакетах та згортках, каністри та пляшки із специфічними рідинами, різноманітні пластикові ємності, ложки та інші предмети із нашаруванням порошкоподібної речовини, пакувальний матеріал у великій кількості.

Окрім того, слідчі вилучили чорнові записи про кількість збутої психотропної речовини, мобільні телефони, які використовувалися затриманими для спілкування з «клієнтами» щодо продажу заборонених до вільного обігу речовин, банківські картки, що використовувалися під час розрахунку за так звану продукцію, а також зброю та боєприпаси.

Наразі усім затриманим повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1, ч. 2 ст. 307 КК України, та чотирьом підозрюваним обрані запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, ще одному – цілодобовий домашній арешт.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється  слідчими СУ ГУНП в Черкаській області за оперативного супроводу УСР в Черкаській області ДСР НП України.

Санкція вказаної статті передбачає покарання  у вигляді позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.