За принципової позиції Черкаської обласної прокуратури вирок суду, яким засуджено жителя м. Черкаси до 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна за збут наркотичних та психотропних речовин, залишено без змін (ч. 2 ст. 309, ч. 2 ст. 307 КК України).

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

Так, судом першої інстанції встановлено, що 26-річний місцевий житель після відбуття покарання за попереднім вироком, маючи не зняті та непогашені судимості за вчинення злочинів у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин, не маючи постійного місця проживання, незаконно придбавав та зберігав з метою збуту наркотичний засіб у великих розмірах, а потім збував його задля особистого збагачення. Крім того, чоловік придбав та зберігав у великих розмірах з метою вжитку психотропну речовину.

Не погодившись з вироком суду першої інстанції, захисником обвинуваченого подано апеляційну скаргу з проханням пом’якшити призначене йому покарання та звільнити від відбування покарання у вигляді позбавлення волі з випробуванням.

Однак судом апеляційної інстанції доводи захисника обвинуваченого про суворість призначеного йому покарання визнано безпідставними та вирок суду, яким чоловіка засуджено до 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна, залишено без змін. Наразі він вступив у законну силу.