За процесуального керівництва прокурорів Черкаської обласної прокуратури повідомлено про підозру двом працівникам Черкаської митниці за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

Слідством встановлено, що працівники Черкаської митниці вимагали від підприємця неправомірну вигоду за нескладання адміністративних матеріалів про порушення ним митних правил під час ввезення 25 автомобілів з-за кордону та безперешкодне їх розмитнення.

Вказаних службових осіб затримано «на гарячому», безпосередньо під час отримання неправомірної вигоди в сумі 1250 доларів США, тобто по 50 доларів США за кожен ввезений автомобіль.

Наразі обом підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.
Досудове розслідування здійснюють слідчі Четвертого слідчого відділу (з дислокацією у м. Черкасах) ТУ ДБР, розташованого у місті Києві.

Санкція указаної статті Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.