Більше 100 осіб, 16 одиниць техніки, 6 плавзасобів, 26 одиниць різного обладнання. Саме стільки було задіяно під час масштабних навчань з ліквідації надзвичайних ситуацій у Черкасах.

Про це інформує пресслужба ЧМР, передає ChesnoNews.

Заняття тривали у денний та нічний час у межах берегової лінії Дніпра. Представники підрозділів ГУ ДСНС України у Черкаській області та представники органів виконавчої влади Черкаської області відпрацювали порядок дій у разі загрози затоплення, хімічної і радіаційної небезпеки.

«Практика показує, що ворог може задіяти нам шкоди як вдень, так і вночі. Тому ми повинні бути готові до будь-яких ситуацій і реагувати на них у режимі 24/7», – зазначає перший заступник начальника ГУ ДСНС України у Черкаській області Андрій Хижняк.

Учасники навчань тренувалися ефективно застосовувати спеціальну та аварійно-рятувальну техніку, набували практичних навичок по роботі із аварійно-рятувальним обладнанням під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та удосконалювали свій рівень професійної підготовки.

«Дуже важливо, коли органи місцевого самоврядування, представники органів державної влади знають, як діяти, чітко орієнтуються в алгоритмах і знають, що робити, якщо виникнуть ці негаразди, щоб їх здолати. Ми в першу чергу маємо залишатися стійкою системою управління у нашій державі і вміти організувати ліквідацію наслідків ситуацій, які можуть виникнути», – коментує начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець.

Участь у навчаннях взяв Черкаський міський голова Анатолій Бондаренко і представники управління цивільного захисту Черкаської міської ради. «Вдячний організаторам за проведення такого корисного та змістовного заходу. Переконаний – після нього наші спеціальні служби стали ще сильнішими і у випадку небезпеки діятимуть чітко і злагоджено заради збереження життів наших громадян», – зауважує Анатолій Бондаренко.