За процесуального керівництва прокурорів Черкаської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 4 осіб, які за попередньою змовою незаконно виготовляли, зберігали та збували психотропну речовину (ч. 3 ст. 307, ч. 3 ст. 311 КК України).

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

Слідством встановлено, що четверо місцевих жителів у побутових умовах виготовляли прекурсор – фенілнітропропен, на основі якого за спеціальною хімічною формулою виготовляли психотропну речовину – амфетамін, яку в подальшому збували споживачам.

Учасники організованої групи зуміли за короткий проміжок часу облаштувати саморобну «лабораторію» в помешканні організатора, знайти та налагодити шляхи постачання інгредієнтів й сформувати так звану клієнтську базу.

Під час проведення обшуків у вказаних осіб крім амфетаміну, матеріалів та приладдя для його виготовлення, вилучено чималу кількість особливо небезпечного наркотичного засобу – канабісу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі СУ ГУНП в Черкаській області за оперативного супроводу УСР в Черкаській області ДСР НП України.

У разі доведення вини обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 9 до 12 років.