Черкаською міською радою ведеться системна робота із розширення фонду захисних споруд цивільного захисту. З початком повномасштабного вторгнення росії їхня кількість у Черкасах складала 85. Нині ж їхня чисельність збільшилася на 167 споруд та становить 252.

Про це на сесії Черкаської міської ради доповів заступник міського голови Віктор Беззубенко.

Управлінням цивільного захисту проводилася робота з балансоутримувачами укриттів щодо приведення їх до стану «готові» до використання за призначенням та забезпечення безперешкодного до них доступу населення міста в режимі 24/7.

Управлінням цивільного захисту разом із представниками силових структур проведені перевірки усіх укриттів у м.Черкаси.

Наразі у Черкасах є 127 укриттів комунальної форми власності, які повністю готові до використання за призначенням.

– Окремо хочу відзначити відмінну роботу департаменту освіти та гуманітарної політики в питанні облаштування укриттів у навчальних закладах міста. Наразі сховища черкаських освітян – найкращі в Україні, – сказав Віктор Беззубенко.

Нині в захисних спорудах цивільного захисту, що вже існують у Черкасах, можливо укрити понад 90 тисяч осіб. Орієнтовна кількість додатково необхідних укриттів складає 104 укриття. Якщо їх будувати, то за попередніми розрахунками, на це знадобиться 20 800 млн грн.

Від березня 2023 року управлінням цивільного захисту спільно з Фондом державного майна України ведеться робота із формування пакетів документів для передачі до Кабінету Міністрів України щодо прийняття рішення про передачу 5 сховищ місткістю 5650 осіб з державної форми власності у власність Черкаської міської територіальної громади.

Нагадаємо, що інформація про адреси укриттів доступна для громадян на інтерактивній карті укриттів міста Черкаси на сайті міської ради в розділі «Безпека населення». Інформація на інтерактивній карті постійно оновлюється інформацією про нововизначені укриття та їхні адреси.

За отриманням достовірної інформації про місцезнаходження укриттів можна звернутися до відділу «Оперативна служба» Черкаської міської ради за телефонами: 1505; 36-01-80; 36-01-81; 36-11-30 (зі стаціонарних телефонів); (050)-464-60-60; (067)610-75-05; (063)-207-26-05 – з мобільного.