17 серпня юнацька команда черкаського ФК ЛНЗ на полі “ЛНЗ Арени” зіграла матч четвертого туру Чемпіонату України U-19 проти житомирського “Полісся U-19”.

Вже на третій хвилині матчу черкасці відкрили рахунок: після подачі зі штрафного Владислав Вівденко виявився спритнішим за житомирян і відправив “шкіряного” у ворота гостей.

В подальшому гравці “Полісся” намагалися зрівняти рахунок, та свою впевненість і майстерність демонстрували захисники і голкіпер ЛНЗ. Перший тайм так і завершився з рахунком 1:0.

Початок другої половини зустрічі також ознаменувався голом черкащан. Подвоїв рахунок на 47 хвилині Олексій Волченко, відзначивши свій успіх неймовірним сальто.

Здавалося, ЛНЗ впевнено доведе матч до перемоги, та незабаром, на 58 та 60 хвилинах житомиряни зрівняли рахунок.

Обидві команди продовжували шукати щастя біля воріт суперника. І на 72 хвилині нападник ЛНЗ Олександр Гриб виводить черкащан уперед. А за вісім хвилин житомиряни з пенальті знову зрівнюють рахунок.

Гра тримала в напрузі глядачів до останньої хвилини. І коли основний час гри сплив, пенальті заробили черкащани: удар Івана Мазура з 11-метрової відмітки встановив остаточний рахунок.

Чемпіонат України U-19. 4-й тур. 17.08.2023. Лебедин. Стадіон «ЛНЗ Арена».

«ЛНЗ U-19» (Черкаси) – «Полісся U-19» (Житомир) – 4:3 (1:0)

Голи у черкащан забивали: Владислав Вівденко, 3 (1:0); Олексій Волченко, 47 (2:0); Олександр Гриб, 72 (3:2); Іван Мазур, 91, пенальті (4:3).

Склад ЛНЗ U-19: Дубовий, Гнатенко, Артеменко, Гаврильченко, Мозоль, Соломка, Мазур, Вівденко, Суханов (К), Волченко, Гриб. На заміну виходили: Щербак, Забара, Тесля.

Олег Устименко