Весела музика, запальні танці, ростові ляльки, дитячі посмішки та подарунки. Заряд позитиву подарували на заході з нагоди початку нового навчального року дітям із вразливих категорій. Його провели у Черкасах за сприяння департаменту освіти і гуманітарної політики та Служби у справах дітей.

Про це інформує пресслужба ЧМР, передає ChesnoNews.

Продуктивного та мирного нового року дітлахам побажали Черкаський міський голова Анатолій Бондаренко і його заступниця, кураторка освітньої галузі Анастасія Чубіна.

«Вітаю вас із початком навчального року. Хотілося б, щоб ми провели його офлайн, щоб ми забули, що таке сховища, щоб закінчилася війна, щоб наша українська армія перемогла росіян, і щоб у нашій країні настав мир. Бажаю вам успіхів у навчанні. Слава Україні! Слава ЗСУ!», — звернувся до діток Анатолій Бондаренко.

Як розповіла начальниця Служби у справах дітей Лариса Кошова, на обліку у них є 56 дітей, які перебувають в складних життєвих обставинах. «Деякі з них проживають в родинах, які мають вкрай складне матеріальне становище. До нового навчального року у рамках реалізації заходів Програми соціального захисту дітей міста Черкаси на 2023-2025 роки для цих дітей були закуплені спортивні костюми», — зазначила Лариса Кошова.

Також до Першого вересня завдяки підтримці фундації «American Ukrainian Aid Foundation» та директора МСК «Дніпро» Юрія Гончарова для 200 дітей із вразливих категорій, а саме: дітей, які перебувають в складних життєвих обставинах, дітей з багатодітних та малозабезпечених родин та дітей, позбавлених батьківського піклування, підготували подарунки, які їм знадобляться у школі.

«Дуже приємно було сьогодні бачити усмішки на обличчях цих дітей і їхні радісні очі. Чудово, що сьогодні нам вдалося подарувати їм краплинку тепла і гарного настрою», — підсумувала заступниця міського голови Анастасія Чубіна.