Правоохоронці провели роз’яснювальну роботу з паломниками, які прибули до Умані на святкування Рош га-Шана, щодо обмежень та заходів безпеки, пов’язаних із воєнним станом. 

На зустрічі були присутні перший заступник начальника Департаменту – начальник управління публічного порядку Анатолій Серединський, заступник начальника Головного управління Національної поліції в Черкаській області Сергій Коваленко, начальник Управління превентивної діяльності обласної поліції Михайло Модленко та рабини-хасиди.

З повномасштабним вторгненням країни агресора вимоги до безпеки стали набагато суворішими.  Їхня основна мета – забезпечення повноцінної безпеки на території Умані в умовах війни.

“Серед основних – це ретельна перевірка на пунктах пропуску, дотримання комендантської години, перебування на вулицях міста з документами, що посвідчують особу, заборона вживання спиртних напоїв та реагування на сигнали “Повітряна тривога”. Дотримання цих простих правил допоможе паломникам безпечно та без надзвичайних подій відзначити Рош га-Шана”, – наголосив Анатолій Серединський.

Представники єврейської громади висловили подяку українським правоохоронцям за забезпечення безпеки та запевнили, що готові дотримуватись всіх визначених вимог.