Як відомо, термін служби автомобіля залежить не тільки від якості та надійності його вузлів та агрегатів, а й від правильної експлуатації транспортного засобу. Американський автомеханік із 55-річним стажем, блогер Скотті Кілмер зазначає, що лише одна «шкідлива звичка» водія може «вбити» двигун машини, який є головним елементом авто.

Так, зокрема, досвідчений фахівець звернув увагу, що багато автомобілістів заливають у двигун надто багато моторного мастила. Це, за словами Кілмера, може призвести до підвищення тиску в картері та пробиття сальників колінного валу. Також через надлишок моторного масла частина мастила потраплятиме в камеру згоряння, що призведе до швидкого зношування свічок запалювання, а також падіння продуктивності двигуна.

Окремо механік звернув увагу на такий негативний фактор, як перегрів та заклинювання поршнів через надлишок моторного мастила. Ця проблема вже може повністю вивести двигун із ладу.

Кілмер закликав водіїв регулярно перевіряти рівень моторного мастила за допомогою спеціальних щупів, оскільки навіть незначне відхилення від норми може спровокувати негативні наслідки.