Прокуратура звернулася до суду з позовною заявою в інтересах держави в особі Черкаської обласної ради та Управління охорони здоров’я Черкаської обласної державної адміністрації, про стягнення з недобросовісного постачальника більш ніж 85 тис. грн за непоставлений товар внаслідок укладення нікчемних додаткових угод.

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

Йдеться про безпідставну переплату дитячим санаторним закладом, що знаходиться в місті Городище Черкаського району та належить Черкаській обласній раді, бюджетних коштів за постачання природного газу. Такий договір було укладено в лютому 2021 року між дитячим санаторним закладом та одним із постачальників природного газу.

У подальшому сторонами без належного обґрунтування коливання вартості товару були укладені додаткові угоди задля збільшення ціни за одиницю товару. Як результат зменшено обсяг постачання товару та водночас збільшено ціну газу більш ніж у 4 рази від ціни за договором та тендерної пропозиції.

Вказані порушення стали підставою для направлення окружною прокуратурою відповідного позову в порядку господарського судочинства.