За процесуального керівництва прокурорів Звенигородської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно місцевого жителя, який пропонував працівникам патрульної поліції неправомірну вигоду (ч. 1 ст. 369 КК України).

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

Слідством встановлено, що 43-річний житель одного з населених пунктів Тальнівщини, керуючи транспортним засобом у нічний період доби без увімкнених фар, був зупинений працівниками поліції.

З метою ухилення від адміністративної відповідальності за порушення правил дорожнього руху, а також відмову від освідування на стан сп’яніння чоловік запропонував поліцейським неправомірну вигоду в сумі 3000 гривень. Ігноруючи попередження поліцейських про кримінальну відповідальність за вказані дії, збільшив розмір пропозиції до 6000 грн.

Довідково: санкція ч. 1 ст. 369 КК України передбачає покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк.