12 листопада у поєдинку 14-го туру VBET Ліги ФК ЛНЗ Черкаси в гостях зустрічався з луганською «Зорею».

Напередодні матчу у луганчан відбулися зміни на тренерському містку. Після матчу «Зорі» в європейській Лізі Конференцій проти ізраїльського «Маккабі» 9 листопада, тренер «чорно-білих» Валерій Кривенцов подав у відставку. 11 листопада виконуючим обов’язки головного тренера було призначено спортивного директора клубу Юрія Коваля.

Обидві команди з першої хвилини показали, що не збираються відсиджуватись у захисті. Вже на 4-й хвилині матчу небезпечний удар по воротах черкасців наносив Мічін – впевнену гру продемонстрував Герман Пеньков. А вже на 7-й хвилині рахунок було відкрито: простріл з правого флангу від Сергія Шестакова майстерно замкнув Геннадій Пасіч.

Футболісти “Зорі” кинулись відігруватись, але гравці ЛНЗ впевнено оборонялись, і організовували небезпечні контратаки.

Поступово ігрова і територіальна перевага перейшла до “фіолетових”. Небезпечні атаки одна за одною накочувались на ворота луганців. На 33-й хвилині від неминучого голу після удару того таки Пасіча ворота “Зорі” врятувала стійка. На 38-й хвилині арбітриня матчу Софія Причина відмінила гол Сергія Шестакова, зафіксувавши у того положення “поза грою”.

Варто зазначити, що за весь перший тайм черкаські футболісти нанесли в бік воріт луганців 11 ударів (3 – в площину воріт), у гравців “Зорі” цей показник набагато скромніший – 3 (1). Та перший тайм так і завершився мінімальною перевагою ЛНЗ.

В другому таймі черкаська команда продовжувала контролювати хід гри. Гравці ЛНЗ впевнено “гасили” всі атаки луганської команди і продовжували створювати небезпечні моменти біля воріт суперника.

Неймовірною стала розв’язка матчу. На 88-й хвилині нападнику “Зорі” Данилові Алефіренку вдається зрівняти рахунок ударом з-за меж карного майданчика. Та вже за хвилину Геннадій Пасіч знову виводить черкасців уперед. В додані хвилини Пасіч міг зробити хет-трик, дві можливості відзначитись змарнував Максим Прядун, одну – Іван Тищенко.

Та фінальний свисток зафіксував мінімальну перемогу ЛНЗ 2:1.

12 листопада 2023 року. Чемпіонат України-2023/2024. VBET Ліга. 14 тур. Львів. Стадіон «СКІФ».

«Зоря» Луганськ – ЛНЗ Черкаси – 1:2 (0:1)

Голи: Д. Алефіренко, 88 – Г. Пасіч, 7, 89

Попередження: Снурніцин, 62, Дришлюк, 64, Азіангбе, 76, Горбач, 92 – Насонов, 74

«Зоря»: Турбаєвський, Кирюханцев, Батагов, Снурніцин, Джордан, Данченко (К) (Горбач, 46), Дришлюк (Азіангбе, 67), Нагнойний (Мишньов, 56), Антюх, Алефіренко, Мічін (Волошин, 56, Чурко, 78)

Запасні: Сапутін, Боль, Бугай, Венделл

ЛНЗ: Пеньков, Стасюк, Селін (Насонов, 56), Ковальов, Норенков, Рибалка (Банада, 81), Бойко (К), Олійник (Прядун, 87), Шестаков (Тищенко, 81), Пасіч, Хобленко (Савін, 81)

Запасні: Самойленко, Хамелюк, Тарасенко, Копил, Наумець, Лопирьонок

Олег Устименко