У Черкасах правоохоронці затримали групу осіб, яка займалась збутом наркотичних засобів. До складу групи входило шестеро черкащан, віком від 32 до 38 років. Вони збували наркотичні засоби на території Черкаської області. Слідчі розслідують кримінальне провадження.

Про це інформує Сектор комунікації поліції Черкаської області, передає ChesnoNews.

Викрили діяльність злочинної групи оперативники Управління карного розшуку в Черкаській області, слідчі обласного управління поліції за процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури.

Як встановили правоохоронці, черкащани займалися збутом наркотичних засобів та психотропних речовин на території Черкаської області.

В ході санкціонованих обшуків, під процесуальним керівництвом прокуратури міста Черкаси, правоохоронці вилучили: близько 200 грамів подрібненої наркотичної речовини зеленого кольору, близько 650 грамів порошкоподібної наркотичної речовини білого та рожевого кольорів, понад 70 зіп-пакетів з залишками порошкоподібної наркотичної речовини, 24 патрони, грошові кошти, пристрої для куріння, пристрій для подрібнення речовини рослинного походження, електронні ваги з нашаруванням порошкоподібної речовини білого кольору, фасувальні пакети та ложки.

Трьох фігурантів затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

На даний час одному з них слідчі вже повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Підозрюваному обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Ще одному затриманому оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України. Йому обиратимуть запобіжний захід.

Крім того, вирішується питання оголошення про підозру ще чотирьом фігурантам у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 1 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.