За процесуального керівництва прокурорів Черкаської окружної прокуратури подружжю шахраїв, які заволоділи бюджетними коштами, повідомлено про підозру (ч.ч. 3, 4 ст. 190, ч. 4 ст. 358 КК України).

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

За даними слідства, родина черкащан, зареєстрованих як фізичні особи-підприємці, після оголошення одним з комунальних медичних закладів міста Черкаси відкритих торгів із закупівлі медичного обладнання та виробів медичного призначення з метою заволодіти чужими коштами подали підроблені паспорти якості та інструкції на медичні товари, завдяки чому стали переможцями відкритих торгів.

Шахраї, ввівши в оману покупця, реалізували раніше вживані медичні вироби під виглядом нових, за що безпідставно отримали на свій рахунок кошти в сумі понад 1,1 млн грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі СВ Черкаського РУП ГУНП в Черкаській області за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в Черкаській області.

Довідково: санкція ч. 3 ст. 190 КК України на момент вчинення злочину передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років; санкція ч. 4 ст. 190 КК України на момент вчинення злочину передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна; санкція ч. 4 ст. 358 КК України на момент вчинення злочину передбачає покарання у вигляді штрафу до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до двох років.