Едем або райський сад — це найкраще місце на Землі у християн та юдеїв. Ідеальний, красивий, світлий, без негативу, — так рай можна описати, якщо вивчити біблійні Писання. Нещодавно вчені захотіли з’ясувати, який куточок на земній кулі міг бути раєм.

Про це повідомляє IFLScience, передає ChesnoNews.

Якщо відштовхуватися від інформації, яка є в Біблії, то можна встановити реальне географічне положення раю на Землі. Відомо, що з Едему виходила річка і розділялася на чотири. Йдеться про такі водні ресурси, як Фісон, Гіхон (Геон), Хіддекель (Тигр) і Євфрат.

Райський сад знаходився на місці, де ці річки зливаються разом. Тигр і Євфрат починаються в Туреччині, перетинають такі країни, як Сирію та Ірак і впадають в Перську затоку. А де ж були Фісон і Гіхон? І що це за річки? Протягом століть дослідники припускали, що мова йде про Ганг і Ніл. Були припущення, що у Святому Письмі вказували Дунай. Але тоді, якщо подивитися на карту, буде дуже багато неточностей і знайти місце дуже складно.

Вивчивши вміст Книги Книг, а також карту, одні вчені припустили, що Едемський сад міг бути на місцевості Іраку та Ірану. Ця гіпотеза не отримала підтримки в колі дослідників.

Історично колискою людства заведено вважати Африку, а значить і райський сад був розташований там. Більше дослідників схильні до ідеї, що райський сад знаходився в 50 км на північний захід від Йоганнесбурга.

Південна Африка та Ефіопія — ось оптимальне місце, на думку дослідників. В Іраку та Ірані просто не було тих кліматичних умов, які описані в Старому Завіті. До того ж на Африканському континенті в ході розкопок було знайдено найбільшу кількість людських останків.